Erimenu-reseptit ruoka-allergioihin ja keliakiaan

Erimenu-verkkopalvelusta ruoka-allerginen ja keliaakikko löytää juuri hänelle soveltuvia ruoka- ja leivontareseptejä sekä tietoa elintarvikkeista. Kaikki yli tuhat reseptiä on luotu huomioimaan erilaisia laajoja ruokarajoitteita. Tämän maksuttoman palvelun on kehittänyt ja sitä ylläpitää Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistys. Erimenu on ollut netissä saatavilla vuodesta 2008 alkaen.

Erimenun resepti- ja tuotesisällön suodatus

Palvelussa voi selata koko sisältöä tai voi suodattaa näkyviin eri ruokavalioihin sopivat reseptit ja tuotteet. Rekisteröitymättä tietoa saa suodatettua yhdellä tai useammalla yleisellä ruokavaliokriteerillä: maidoton, laktoositon, vähälaktoosinen, munaton, soijaton, gluteeniton ja ei-vehnää-ohraa-ruista. Sisältöä voi suodattaa myös valitsemalla eri ruokalajeja (kuten makeat piirakat) tai kirjoittamalla reseptin tai tuotteen nimeä (kuten: piirakka). Jos ruokarajoitteet ovat monimuotoisemmat, kannattaa rekisteröityä.

Rekisteröitymällä palveluun voi tallentaa yhden tai useamman ruokavalion yksittäisten ruoka-aineiden tarkkuudella valitsemalla kielletyt ruoka-aineet. Tämän jälkeen palvelu suodattaa näkyviin valittuun ruokavalioon soveltuvan sisällön. Reseptejä etsiessä kielletyiksi ei kannata valita sellaisia ruoka-aineita, jotka osaa itse korvata tai jättää pois. Tarkat käyttäjäohjeet löytyvät Erimenun yläpalkista.

Erimenu on enemmän kuin reseptejä

Erimenuun on tehty myös paljon ruoka-allergia- ja anafylaksia-arjen tulostettavia julisteita. Anafylaksiavideot ja -ohjeet on koottu omalle sivulleen.

Erimenu sopii arjen tueksi paitsi ruoka-allergiselle ja keliaakikolle myös ruokarajoitteisen lähipiirille, juhlien järjestäjille sekä terveydenhuolto-, ravitsemus- ja ravitsemisalan ammattilaisille.

Erimenuun otetaan mukaan myös uusia elintarviketuottajia. Kysy lisää: Jonna Nurminen, 050 442 0880 tai erimenu@kolumbus.fi.

Pääset Erimenuun tästä.

Käyttöohjeeksi annettu kuvakaappaus Erimenu.fi-palvelusta.
Voit suodattaa Erimenun sisältöä kirjoittamalla nimeä. Palvelu etsii osumia reseptien (tai tuotteiden) nimistä.
Käyttöohjeeksi annettu kuvakaappaus Erimenu.fi-palvelusta.
Voit suodattaa Erimenun sisältöä valitsemalla valmiit ruokavaliot.
Käyttöohjeeksi annettu kuvakaappaus Erimenu.fi-palvelusta.
Voit suodattaa Erimenun sisältöä valitsemalla ruokalajit.
Käyttöohjeeksi annettu kuvakaappaus Erimenu.fi-palvelusta.
Rekisteröityen voit tallentaa Erimenuun omia ruokavalioita ja suodattaa sisältöä niillä.