Tietoa Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistyksestä ja toiminnasta

Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistyksen perustehtävä on edistää allergiasairauksia sairastavien terveyttä. Toiminta-alueemme on Pirkanmaa, mutta osa toiminnasta on valtakunnallista.

Olemme järjestömme toiseksi suurin yhdistys. Voit liittyä jäseneksemme tai tukea toimintaamme liittymällä jäseneksi täällä.

Jaamme oikeaa ja tutkittua tietoa neuvonnassamme, tilaisuuksissamme ja somekanavissamme. Järjestämme luentoja, tietoiskuja, kursseja tai koulutuksia niin kohderyhmällemme kuin myös ammattilaisille, jotta allergiset saisivat heidän kauttaan parhaan mahdollisen tuen. 

Tarjoamme mahdollisuuksia vertaisten kanssa keskustelemiseen ja vertaisvinkkien vaihtamiseen vertaistilaisuuksissa. Kaikki liikunta- ja virkistystilaisuutemme ovat samalla myös vertaistoimintaa. 

Yhdistyksessämme on mahdollisuus toimia vapaaehtoistehtävissä yksittäisiä kertoja tai säännöllisesti.

Hallituksemme jäsenet toimivat luottamustehtävässään vapaaehtoisperiaatteella eli ilman palkkioita.

Yhdistyksen toimintaan sopivan alan opiskelijan on mahdollista tehdä harjoitustyö tai mahdollisesti myös lyhyt harjoittelu yhdistyksessämme (ilman palkkiota).

Yhdistyksemme tilat sijaitsevat Tampereella, Tammelantorin pohjoislaidalla katutasossa.

Ruoka-allergiat ja anafylaksia ovat erityisosaamisalueemme. Tarjoamme valtakunnallisesti maksutonta ruoka-allergianeuvontaa erityisesti allergiaruuanlaitosta ja -leivonnasta ja ylläpidämme Erimenu.fi-reseptiverkkopalvelua (linkki vie Erimenun sivuille). Lisäksi järjestämme monipuolista ruoka-allergia- ja anafylaksiatoimintaa Pirkanmaalla ja verkossa. Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA rahoittaa Ruoka-allergiaperheiden vertaistuki- ja virkistystoimintaa, ruoka-allergianeuvontaa ja –ohjausta, kohderyhmän edunvalvontaa sekä verkkopalvelun Erimenu.fi ylläpitämistä. Ruoka-allergiatoimintamme on kaikille avointa.

Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistys on perustettu vuonna 1972. Vietimme 50-vuotisjuhlia ja julkaisimme 50-vuotisjuhlakirjan vuonna 2022.

Tervetuloa tekemään yhdessä seuraavaa 50 vuotta!