Etäleivontakurssi: Supersämpylät

  • ti 21.10.2025 klo 17:3019
  • Verkossa, Teams

Tule leipomaan yhdessä supersämpylöitä – verkon välityksellä! Tilaisuus on osa vuoden 2025 Ruoka-allergiapäivää. Etäleivontaa ohjaa Pirkanmaan Allergia-, Iho- ja Astmayhdistyksen ruoka-allergianeuvoja ja kotitalousopettaja Ilona Mähönen.

Supersämpylät ovat vehnättömiä, maidottomia, munattomia, soijattomia ja pähkinättömiä. Resepti on erityisen super siksi, että sitä pystyy muokkaamaan moneen eri ruokavalioon sopivaksi. Leivonnassa käytetään vettä, psylliumia, hiivaa, sokeria ja suolaa, omavalintaisesti hiutaleita ja jauhoja kaurasta, tattarista tai riisistä sekä omavalintaista öljyä. Jos edellä ilmoitetut viljat eivät sovi ruokavalioon, voit silti ilmoittautua ja pyytää sopivat reseptimuokkaukset yksilöllisesti.

  • Kurssille voi tulla lapsen kanssa tai itsekseen.

  • Kurssi järjestetään Teamsissa. Tarvitset osallistumiseen Teams-valmiuden, kameran ja mikrofonin.

  • Sämpylöiden leivontaan kuuluu muutamia odotteluvaiheita, jotka mahdollistavat juttutuokioita osallistujien kesken.

  • Ilmoittautumisen kuittausviestissä saat reseptin, Teams-linkin ja tarkemmat ohjeet osallistumiseen.

  • Etäleivontaan osallistuminen on maksutonta. Osallistujamäärä on rajallinen.

  • Osallistujien kesken arvotaan Virtasalmen Viljatuotteen jauhotuotepaketti.

Ilmoittautumisaika: 4.8.-16.10.2025.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: ruoka-allergia@pirkanmaanallergia.fi tai 045 235 2861.

Kuvituskuvana kädet annostelemassa ruokalusioiden avulla sämpylätaikinaa uunipellille, ja tekstinä tilaisuuden aika ja paikka.