Ruoka-allergiat

Mille tahansa ruoka-aineelle voi olla allerginen. Allergiaa voi aiheuttaa yksi tai useampi ruoka-aine. Vältettävät ruoka-aineet, välttämisen tarkkuus ja oireiden hankaluus ovat aina yksilöllisiä. Näillä sivuilla on esiteltynä tarkemmin joitakin yleisimmin allergiaa aiheuttavia ruoka-aineita ja missä kaikkialla niitä voi olla. Kannattaa tutustua myös Allergia-, iho- ja astmaliiton Ruoka-allergiat-sivustoon.

Kaikki ruuan aiheuttama oireilu ei selity allergialla. Ruuan aiheuttamien oireiden taustalla voi olla myös mm. laktoosi-intoleranssi, keliakia tai suolistosairaus.

Kuvituskuvana pöytäliinan päälle olevilla pikkulautasilla tai laseissa maitoa, kananmunaa, vehnäjauhoa, hiutaleita, pähkinöitä ja soijakastiketta.
Mille tahansa ruoka-aineelle voi olla allerginen.