Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistys ry 

Hyödyllisiä linkkejä


Verkkolähteet

Ruokavirasto

Ruokavirasto aloitti toimintansa 1.1.2019, kun Elintarviketurvallisuusvirasto, Maaseutuvirasto sekä osa Maanmittauslaitoksen tietotekniikkapalvelukeskusta yhdistettiin uudeksi virastoksi.

Ruokavirastonsivuilta löytyy runsaasti hyödyllistä tietoa erilaisista elintarvikkeista, pakkausmerkinnöistä, lisäaineista, elintarvikelainsäädännöstä sekä -valvonnasta

Ruokatieto Yhdistys ry

Kansaneläkelaitos

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

Keliakialiitto

Käypä hoito -suositus

  • Lääkäriseura Duodecim ja Suomen Lastenlääkäriyhdistys ry:n asettama työryhmä on julkaissut Käypä hoito -suosituksen allergologiasta.

Leipätiedotus

Maito ja terveys ry

  • Maito ja terveys ry mm. julkaisee aineistoa maidosta, maitovalmisteista ja niiden merkityksestä ravitsemuksessa sekä seuraa maidosta, ravitsemuksesta ja terveydestä tehtävää tutkimusta ja sen tuloksia. http://www.maitojaterveys.fi/

Ravitsemusterapeuttinen yhdistys ry

  • Yhdistyksen tavoitteena on mm. edistää ajankohtaisen ja asiallisen ravitsemustiedon leviämistä yhteiskunnassa ja siten väestön terveyttä ja hyvinvointia. http://rty.fi/

SOSTE

  • SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry on uusi valtakunnallinen kattojärjestö, joka kokoaa yhteen yli 170 sosiaali- ja terveysalan järjestöä sekä useita kymmeniä muita yhteistyöjäsentahoja. http://www.soste.fi/

Terveyskirjasto

  • Sitra ja Suomalainen Lääkäriseura Duodecim tarjoavat Terveyskirjaston kaikille suomalaisille vuoden 2007 loppuun asti. Terveyskirjasto tuo luotettavan, riippumattoman ja ajantasaisen tiedon terveydestä ja sairauksista jokaisen suomalaisen ulottuville. http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti

Kirjallisuutta

  • Haahtela Tari, Sorsa Pentti, Kasviallergiat ja allergiakasvit, Kirjayhtymä, 1999.
  • Räsänen Marita, Leivonnaisia allergikoille, Kustannusosakeyhtiö Tammi, Helsinki, 2001.
  • Haahtela Tari, Allergian ABC Kodin allergiaopas, Tammi, Helsinki, 2003.
  • Jokinen Marjo, Kekkonen Leila, Hapanleivästä sacherkakkuun: gluteenittomia leivonnaisia, Kustannusosakeyhtiö Otava, Helsinki, 2004.
  • Helin Timo, Raitio Hanna, Kutittaa, yskittää, aivastuttaa. Onko tämä allergiaa?, WSOY, Hki,2004.
  • Niemelä Elisa, Pasanen Elise, Mitä saisi tarjota? Ruoka-allergisen keittokirja, AMK-Kustannus, Tampere, 2006.
  • Haahtela Tari, Hannuksela Matti, Mäkelä Mika, Terho Erkki O. (toimi.), Allergia, Kustannus Oy Duodecim, Helsinki, 2007.
  • Bell Niina, Pienten omat herkut: allergiaperheen keittokirja arkeen ja juhlaan, Helmi, Helsinki, 2007.
  • Pasanen Elise, Salminen Mari, Valovirta Erkka, Nuoren ruoka-allergisen keittokirja, Lumo Kustannus, Tampere, 2008.
  • Kaila Minna, Korppi Matti, Mäkelä Mika, Pelkonen Anna, Valovirta Erkka (toimi.), Lasten allergiset sairaudet, Suomen Lastenlääkäriyhdistys ry, Allergiajaosto, Helsinki, 2008.
  • Ravitsemusterapeuttien yhdistys ry, Erityisruokavaliot - opas ammattilaisille, Dieettimedia Oy, Helsinki, 2009.
  • Paganus Aila, Voutilainen Helena, Allergia ja keliakia. Ruoka- ja keittokirja, Kustannusosakeyhtiö Tammi, Helsinki, 2009.
  • Peter Csonka, Päivi Junttila, Lapsiperheen allergiaopas. WSOY 2013
  • Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Syödään yhdessä-ruokasuositukset lapsiperheille, Juvenes Print, Tampere 2016